Vallavalitsus Me ei saa hooldekodu klientide pealt mingit vaheltkasu

Copy
Saaremaa vallas kasutab üldhooldusteenust praegu 336 klienti.
Saaremaa vallas kasutab üldhooldusteenust praegu 336 klienti. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Õhtulehe väitel sai Saaremaa vald riigilt iga hooldekodus elava inimese ühe kuu hoolduskulude tasumiseks 500 eurot, hooldekodule maksab aga 400. Vallavalitsuse kinnitusel ei vasta see, et vald teenib iga eaka pealt 100 eurot kuus, aga tõele.

4. juuli Õhtulehes on avaldatud Eesti kaart, kus omavalitsused on ära toodud kolme erineva värviga: rohelist värvi on need omavalitsused, mis saavad riigilt hooldereformiks selgelt rohkem raha, kui nad ise hooldekodudele edasi hakkavad maksma. Punased on omavalitsused, mis maksavad hooldekodudele selgelt rohkem raha kui riigilt saavad ehk riigi antavast rahast jääb puudu. Kollase värviga on aga tähistatud need omavalitsused, kus riigilt saadav ja hooldekodudele makstav raha on enam-vähem võrdne.

Selle kaardi järgi saab rohelisega tähistatud Saaremaa vald riigilt iga hooldekodus elava eaka kohta 500 eurot kuus. Kuna Saaremaa vallavalitsus on hoolduskulude tasumise piirmääraks kehtestanud 400 eurot, tähendab see Õhtulehe tõlgenduses, et iga hooldekodus elava eaka pealt saab Saaremaa vallavalitsus 100 eurot vaheltkasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles