Teismeline poiss sai tõukerattaõnnetuses vigastada

Saarte Hääl
Copy
Elektriline tõukeratas. Foto on illustreeriv.
Elektriline tõukeratas. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Eile kella 13.30 ajal sai häirekeskus teate, et Saaremaal Astes kukkusid elektrilise tõukerattaga selle peal kahekesi olnud 14-aastane poiss ja kaassõitja, 12-aastane poiss. 12-aastane poiss sai viga ja ta viidi haiglasse. 14-aastane poiss õnneks vigastada ei saanud.

"Poisid ei kandnud paraku kiivreid ja kahekesi tõukerattaga sõita ei tohi. Praegu teadaolevalt juhtus õnnetus, kui poisid hakkasid maanteelt vasakule keerama ja sõitsid üle väikesest künkast," rääkis Iivika Tambur, Kuressaare politseijaoskonna välijuht.

Sellised õnnetused näitavad, kui vähe on vaja selleks, et tõukerattaga õnnetus juhtuks, mistõttu ongi ääretult oluline kanda kiivrit ja järgida ohutusnõudeid nagu näiteks seda, et tõukeratas on mõeldud liiklemiseks korraga vaid ühele inimesele. Kui tõukerattal on kaks inimest, siis muutub see raskemini juhitavaks ja võimaliku ohu korral on keerulisem reageerida.

"Lapsevanematel palume lastele rääkida võimalikest ohtudest tõukerattaga liiklemisel ja jälgida, et nad täidaksid ohutusnõudeid, mis neid kaitsevad,“ paneb Iivika Tambur kõigile südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles