KÜLAVAHELOOD Tagaranna lendava vaimu puudutused

Aare Laine
Copy
Kirjanduspäeval etendati Maimu Bergi novelli Hloptsik ainetel näitemängu. Publiku ette astusid ka Julia Laffranque eestlanna rollis ja Ukraina noorena Tobias Louis Laffranque.
Kirjanduspäeval etendati Maimu Bergi novelli Hloptsik ainetel näitemängu. Publiku ette astusid ka Julia Laffranque eestlanna rollis ja Ukraina noorena Tobias Louis Laffranque. Foto: Karl Jakob Toplaan

Lugusid Tagaranna külast on saates Külavahelood varemgi esitatud. Tagaranna oli Saaremaa aasta küla nominent. Tagarandlased on oma küla ajalugu põhjalikult uurinud. Külas tegutsevad kalurikülale omased aeru- ja võrguklubi. Külainimesed austavad traditsioone. Ühest, nüüdseks juba viie aastasest traditsioonist on ka see saade.

Juulikuu teisel laupäeval toimus külas, mille juhtlause - Tagaranna, kus vaim lendab ja lest suitseb, arvult viies Tagaranna kirjanduspäev.

Saatejuht Aare Laine avab mikrofoni kõigepealt Kipri talu väravas, kus võõrustajad, kirjanduspäeva algatajad, kirjanik Maimu Berg koos tütre, õigusteadlase ja harrastusnäitleja Julia Laffranquega külalisi tervitavad. Maimu Berg tunneb heameelt selle üle, et nii kirjanikud kui ka kirjandushuvilised on kutse osalemiseks vastu võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles