Astes mängiti Andres Ramsti mälestuseks discgolfi

Copy
Foto: Gert Lutter

Andres Ramsti panus Saaremaa discgolfi on olnud hindamatu. Oma tohutu energiaga ja positiivsusega panustas ta mitmel rindel Saaremaa discgolfi arengusse.

Andrese käsi oli mängus pea kõiges, mis Saaremaa discgolfis toimus. Oli see siis uute radade planeerimine ja ehitamine, mängude või koolituste korraldamine.

Hulle ja ebatraditsioonilisi ideid jagus Andresel palju - nii toimusid tema eestvedamisel Eestiski esmakordselt discgolfi sisemängud Kuressare spordihoones, talvine putteri mäng lossivallidel, suured discgolfikoolitused ja -laagrid lastele.

Lisaks discgolfi arengusse panustamisele oli Andres ise ka väga kõrgel tasemel mängija. Andres on 2021. ja 2022. aasta Eesti meister discgolfis masters klassis.

Ka Aste rada, kus laupäeval Andrese mälestusvõistlus toimus, oli ta enda poolt elluviidud. Oli väga kena näha nii suurt hulka mängijaid, kes olid tulnud Andresele austust avaldama. Nende hulgas oli ka mitmeid, kes juba mõnda aega ise aktiivselt discgolfi ei mängi.

Mängust võttis osa 69 mängijat ja mängiti kaks ringi. Välja anti kaks rändkarikat, üks meeste divisjonis, kus võistles 55 meest ja parima tulemuse -12 mängis välja Urmo Saar. Teine naiste divisjonis, kus osales 14 naist ja võitjaks osutus Kristiina Lindmets tulemusega +1.

Foto: Gert Lutter

Ilm soosis võistlust ja keti kõlin kaikus Andrese auks üle Aste. Loodame siiralt, et sellest võistlusest saab pikkaajaline traditsioon.

Peale kena ilma ja hea seltskonna tõid mängijatele veel rõõmu toetajad ja sponsorid, kelle välja pandud kingitused loositi mängijate vahel välja: Salme Discgolfi Klubi, Mändjala Discgolfi Selts, DGC Rähnid, Kaarma Sport Management, HOIA homespa, Saare Kütus, Saaremaakera, Saaremaa Muuseum, Kuressaare Hawaii Express, Pihtla Õlleköök ja Kuressaare Kultuurikeskus.

Foto: Gert Lutter

Teekonda alustas ka Andres Ramsti mälestusketas

Läbi erinevate mängijate saab see seiklema Saaremaa ja Eesti discgolfi radadel. Kui näed raja tiil Andrese ketast, võta ja mängi rada läbi ka sellega, lisaks oma mängule, ning jäta ketas järgmisele tiile uut mängijat ootama.

Loodetavasti leiab mälestusketas tee tagasi Saaremaale igal sügisel toimuvale Andrese mälestusvõistlusele.

Peeter Ramst tegemas sümboolset turniiri esimest viset Andres Ramsti kettaga.
Peeter Ramst tegemas sümboolset turniiri esimest viset Andres Ramsti kettaga. Foto: Gert Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles