JUHTKIRI Finišilipp turismihooajale

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa ralli
Saaremaa ralli Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eeloleval nädalavahetusel võib taas mitmel pool üle Saaremaa kohata kirjusid ja nummerdatud autosid, mis näitavad, et jälle on üks aastaring läbi saamas ja aktiivne turismihooaeg lõpusirgel.

Nõnda on eluke veerenud juba aastakümneid ja kuigi kõik see aeg on räägitud ka vajadusest saarte turismihooaega pikendada, pole paraku keegi suutnud selles osas miskit arukat välja pakkuda. Rallirahvas käib, lus-

tib ja sõidab laiali, siis käib siin veel kamp jooksurahvast ja ongi kõik. Aga võib-olla polegi pärast neid vaja mingeid suuremaid ooperipäevade või ralli mastaabis ettevõtmisi hilissügist ja talvist kaamost lõhestama. Ehk peaks sellesama kaamose enda kuidagi turustamiskõlbulikuks tuunima?

Saaremaa ralli ise on muidugi priima üritus nii võistlejatele kui ka pealtvaatajatele, keda väina tagant ja kaugemalt tuleb kohale ikka tuhandeid. Eriti sel aastal, mil stardinimekirjas särab suisa kaks maailmameistrit, Ott Tänak ja Robert Virves, sealjuures veel ühes autos. Rääkimata intrigeerivast küsimusest, kas nad suudavad lõpuks ka poodiumi kõrgeimale astmele tõusta.

Seoses ralli avamise ja lõpetamisega on reede ja laupäeva õhtul pikalt suletud suur osa kesklinnast, kuhu sel ajal pääsevad üksnes võistlusautod. Loodetavasti ei mõju see ettevõtjatele, kes suviste sulgemiste tõttu mitmeid pöördumisi tegid, siiski liialt laastavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles