Jõustusid uued abivahendite määruse muudatused

Saarte Hääl
Copy
Pildil kargud.
Pildil kargud. Foto: Margus Ansu

1. novembrist jõustusid abivahendite määruse muudatused, mille eesmärk on tagada paremad võimalused abivahendite soetamisel või üürimisel.

Peamised muudatused:

* Tõsteti hügieeniga seotud abivahendite, sealhulgas mähkmete piirhindu. See võimaldab abivajajail soetada senisest soodsamalt vältimatult vajalike abivahendeid.

* Laste poolt enim kasutatud abivahenditel nagu seisuraamid- ja toed, eriistmed ja toaraamid tõsteti piirlimiiti seniselt ühelt tükilt kahele. Muudatusega saab soetada mitu samasugust abivahendit, mida laps saab kasutada paralleelselt kodus ja lasteaias või koolis. Sellega vähendatakse korduvate eritaotluste esitamise vajadust.

* Õed ja ämmaemandad saavad edaspidi kirjutada abivahendi tõendit välja lingtõstukitele ja voodilaudadele, mis võimaldab neil tegeleda ühe voodikeskse inimese abivahendi vajaduse tuvastamisega täies ulatuses.

* Abivahendite loetellu lisati juukseproteesid inimestele, kellel dermatoveneroloog on tuvastanud juuste täieliku puudumise (näiteks alopeetsia) ja väljastanud abivahendi tõendi. Individuaalselt valmistatud juukseproteese on inimestel võimalik soetada riigipoolse soodustusega ilma, et nad peaks ära ootama puude raskusastme tuvastamist või töövõime hindamist.

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnul lähtuti loetelu kaasaegsemaks muutmisel põhimõttest, et tagatud oleks kõige kriitilisemate abivahendite kättesaadavus.

Lisainfot leiad sotsiaalkindlustusameti kodulehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles