Kuressaare Soojus uuendab küttetorustikke

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kuressaare Soojus
Kuressaare Soojus Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare Soojus plaanib lähiaastatel eurotoetuste abil välja vahetada sadu meetreid küttetorustikke, millel vanust kuni pool sajandit.

Lähiaastatel läheb Kuressaares vahetusse 136 meetrit magistraaltorustikku koos sinna juurde kuuluvate harudega Tallinna tn 6 ja Lossi 7 kinnistul. Nende trasside ehitusaastad algavad aastast 1973. "Vähetähtsaks ei saa pidada ka harutorustike töökindlust ja selles osas on plaan teostada töid neljas piirkonnas, kus renoveerimist vajavate torustike ehitusaastad jäävad vahemikku 1965–1991," ütles Kuressaare Soojuse soojusinsener Arvid Peel.

Peel märkis, et rekonstrueerimistööde põhjused on kõigil lõikudel põhiosas samad. "Harutorustikud, mis on ehitatud aastatel 1972–1985, on praegust soojuskoormust arvestades üledimensioneeritud. Torustikel puudub töötav drenaaž ja omaaegne ehitustava võimaldas trasside betoonkanalisse paigaldada ka muid kommunikatsioone. Korduvad uputused ja puuduv drenaaž on rikkunud soojatrasside isolatsiooni ja seeläbi on ka torustik tugevalt korrodeerunud. Tulemuseks suured soojuskaod ja puudulik töökindlus," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles