LIIKLUS OHUTUMAKS Saaremaa sai esimesed ulukeid teelt eemal hoidvad reflektorid

Copy
PELETAVA VALGUSE PEEGELDAJA: "Reflektorid peegeldavad valguse metsa, hoiatades loomi teele ja sõiduki ette jooksmast," selgitab Andrus Tamm.
PELETAVA VALGUSE PEEGELDAJA: "Reflektorid peegeldavad valguse metsa, hoiatades loomi teele ja sõiduki ette jooksmast," selgitab Andrus Tamm. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Jahimees Andrus Tamm paigaldas Kuressaare–Kuivastu maantee äärde 30 valgustõkkereflektorit, mis peletavad metsloomi teest eemale nii kauaks, kui sõiduk möödub.

Reede, 10. novembri lõuna paiku on tüüpiline novembriilm – kõle, pilves ja vähese valgusega. Tibutab vihma. Maantee Tagavere ja Orissaare vahelisel lõigul Kuninguste külas askeldab tee ääres silmatorkavas oranžis jopes mees, kes teeäärsetele tähispostidele midagi kinnitab.

"Need on reflektorid, mis peletavad ulukid ehk metsloomad teelt eemale," selgitab nii Orissaare kui ka Tornimäe jahiseltsi liige Andrus Tamm oma tegevust. "On ju see maantee meie maakonna tuiksoon, metsloomi liigub siinkandis aga palju. Ulukite eest hoiatavad liiklusmärgid pole tee äärde paigaldatud niisama, aga ainult liiklusmärkidest kahjuks ei piisa."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles