Vald: Saaremaa kunstiteoste võistlus jätkub

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Saaremaa abivallavanem Koit Voojärv
Saaremaa abivallavanem Koit Voojärv Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa abivallavanem Koit Voojärv kinnitab, et vastupidiselt kunstiringkondades levinud kuuldustele jätkub Saaremaa-teemaliste taieste konkurss ka edaspidi ja tuleva aasta eelarves on preemiasumma olemas.

Saaremaa kunstnikud tegid oktoobris vallavalitsusele ühise pöördumise, milles avaldasid muret Saaremaa kunstiteoste võistluse lõpetamise pärast. "Avaldame nördimust ja nõutust, et Saaremaa vallavalitsus ei pea vajalikuks nii pikaajalise ja eduka konkursi jätkamist ega leia preemia ning läbiviimise jaoks vahendeid (ka mitte Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi toetusena nagu varasematel aastatel). Siiani on konkurss toimunud 1983. aastast järjepidevalt vaatamata riigikorra vahetumisele ja üleelatud majanduskriisidele," märgiti pöördumises.

Abivallavanem Koit Voojärv lükkas kuuldused võistluse ärajätmisest ümber. "Kahju, kui teieni on jõudnud ekslikud kuuldused Saaremaa-teemaliste kunstiteoste võistluse ärajäämisest. Kinnitame, et Saaremaa valla 2024. aasta eelarves on Saaremaa-teemaliste kunstiteoste võistluse preemiasumma 600 eurot täiesti olemas. Sellele lisanduvad kõik seadusest tulenevad maksud," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles