Digitaalsed lahendused on TS Laevadel aidanud vähendada CO2 heitmeid 27%

Saarte Hääl
Copy
Piret
Piret Foto: TS Laevad

Suursaarte vahelist parvlaevaliiklust korraldav TS Laevad on alates uute laevade liinile jõudmisest otsinud võimalusi, kuidas tiheda graafiku alusel sõitvad laevad tekitaksid võimalikult vähest keskkonnamõju ning hoiaksid selle käigus kokku ka energiakuludelt. Alates 2021. aastast kasutuses oleva monitooringuseadme Blueflow abil on laevaettevõtte viinud ohutuks meresõiduks vajalikud tegevused optimaalseni ja säästnud sellega sadu tuhandeid eurosid.

Blueflow monitoorimisseade jälgib ja edastab laeva erinevaid andmeid numbriliste näitude ja graafikutena. Seade kogub digitaalseid andmeid, näiteks põhjakontuuri, kütuse- ja energiakulu ning mitmeid erinevad tehnilisi parameetreid, mis puudutavad laevade süsteemide opereerimist ja töökorda, süsteem edastab need laevajuhile ja mehaanikutele, kes siis saavad selle info põhjal oma tööd organiseerida

TS Laevade juhatuse liige ja laevandusvaldkonna juht Guldar Kivro rääkis, et esialgu paigaldati Blueflow seade parvlaevale Piret laevajuhtide jaoks kütusekulu jälgimiseks. „Juba kolme kuuga oli näha esimesi positiivseid tulemusi ressursside kokkuhoidmisel ning ei olnud raske otsus laiendada seadme kasutust kõikidele laevadele. 2021. aastaks oli juba kõikidel TS Laevade parvlaevadel Blueflow seade ning tänaseks on koostöös seadme arendajaga välja töötatud mitmeid uusi lisasid, mis annab seadmele veel rohkem lisaväärtust,“ lisas Kivro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles