RETROVIDEO Mis ime see oli, et karupoeg Kuressaare kesklinnas ringi tatsas?

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Kui metsamajand tõi mandrilt kohale kaks karupoega, siis käisid paljud lapsed tulevasi uusi metsaelanikke vaatamas. Julged ja maiad karupojad pakkusid vaatajatele rohkesti lõbu.
Kui metsamajand tõi mandrilt kohale kaks karupoega, siis käisid paljud lapsed tulevasi uusi metsaelanikke vaatamas. Julged ja maiad karupojad pakkusid vaatajatele rohkesti lõbu. Foto: Eesti Filmiarhiiv

Enne 2018. aastat oli teadaolevalt viimane karude Saaremaale toomise juhtum 1956. aasta augustis. Rajoonileht Kommunismiehitaja kirjutas sama aasta septembris, et kaks uuselanikku toodi meile Rakverest.

"Noored karupojad paigutatakse elama Karjalasma metsa. Kuna karu on rahulik metsloom ega tekita kurja elanikele, on vajalik, et inimesed ja jahimehed neid teadmatusest ei hävitaks," märkis ajaleht.

29. septembril 1956 kirjutas Kommunismiehitaja loos pealkirjaga "Mille üle karu pahandas", et alates oma esimestest vabadest tundidest metsades hakkasid karupojad armastama seiklemist. Kõigist nende tempudest ajalehes ei räägitud, küll aga ühest. Ja nimelt: mille üle karupoeg pahandas? Sellest saab lugeda ka laupäevase Saarte Hääle ajalooküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles