Pagar merelt elustas legendaarse leiva

Copy
EDGAR NUUM valmistab oma leiba Borodino leiva retsepti järgi, kuid teeb seda omapoolsete täiustustega.
EDGAR NUUM valmistab oma leiba Borodino leiva retsepti järgi, kuid teeb seda omapoolsete täiustustega. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Meremehest leivaküpsetaja Edgar Nuum töötas välja oma versiooni 90 aastat tagasi väljamõeldud Borodino leivast, mis kvaliteedilt kuulub kõrgliigasse.

Koduleiba ja -saia küpsetab praegu Ruhnu liini sõitev meremees juba paarkümmend aastat, leiba-saia poest ostnud pole ta enam teab mis ajast. “Olen jäänud kahe leiva peale, teen vaheldumisi püülist peenleiba köömnetega ja Buratiinot,” räägib Nuum. Väga hästi kukuvad tal välja ka lihapirukad.

Tavalise koduleiva küpsetamine, mida inimesed paari päevaga kodus teevad, on Edgari jaoks läbitud etapp. “Mind huvitavad väljakutsed, mina tahan olla top-levelil,” sõnab Nuum. Tal on kodus kergituskapid ja võimas Saksamaalt toodud leivaahi. “Head asja ei saa kiiresti. Koos bakteriga kulub mul leiva valmistamiseks kolm päeva.”

Tagasi üles