Novembrikuu hariduslugu on Orissaare ja Kuressaare muusikakooli ühised kontserdid.

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare muusikakool
Kuressaare muusikakool Foto: Tarmo Berens

Novembrikuu hariduslooks valiti Orissaare ja Kuressaare muusikakoolide ühised kontserdid, mille esitajaks oli Orissaare Muusikakool, kuid korraldamiseks ühendasid oma jõud mõlemad koolid.

Eesti Muusikakoolide Liit (EML) tähistab sel aastal oma 30. juubelit ja sel puhu otsustati pakkuda rohkelt muusikalisi elamusi ning üheskoos täita kogu Eesti õpilaste muusikaga. Kõikidele muusikakoolidele anti võimalus juubeliaasta raames korraldada kontsert. Orissaare ja Kuressaare muusikakoolid otsustasid teha ühised kontserdid mõlemas paigas.

Kuulata sai nii klassikat kui ka poppi ning üles astusid solistid ja ansamblid. Etteastete vahele põimisid õhtujuhid Regina Suik ja Veikko Lehto ajaloolisi teadmisi nii oma muusikakoolidest kui ka EML-ist. Orissaare kultuurimajas ja Kuressaare kultuurikeskuses toimunud kontserdi lõpuks esines selle aasta laulupeol osalenud muusikakoolide ühine kooslus – Saaremaa Puhkpilliorkester.

Seekordse loo tõstiski esile just meie muusikakoolide ühine ettevõtmine, et pakkuda muusika tegemise ja esinemisrõõmu esinejatele ning kontserdielamusi kuulajatele. Orissaare Muusikakooli direktori Regina Suigi sõnul olid kontserdid meeleolukad ja andsid aluse uue traditsiooni loomisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles