Toitu sai palju ja jäi ülegi Mida maitsvat valmistada jääkidest?

KIIRE JA LIHTNE: Eelmise päeva veiselihast valmistas Alar Aksalu kiired snäkid.
KIIRE JA LIHTNE: Eelmise päeva veiselihast valmistas Alar Aksalu kiired snäkid. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kõige parem oleks kodus kokata vaid nii palju, et kõik saaks söönuks ja jääke ei jääkski. Kui juhtub aga, et miskit on saanud rohkem kui vaja, siis tegelikult annab toidujääkidestki kerge vaevaga maitsvaid roogasid teha.

Päris aastavahetuse pidustuste toitude ülejääke tänaseks vast kellelgi enam pole, et neist miskit vaaritada. Kuid tihtilugu jääb toitu üle ka täiesti tavalistest õhtusöökidest. Mida selle jäägiga siis teha, kui see endiselt täiesti söödav on?

Meri spaa restorani vanemkokk Alar Aksalu ütleb, et tema kasutab nii mõnegi toidujäägi nutikalt ära nii koduses köögis kui ka tööl. Meie palvel võttis ta nüüd kodust üht-teist tööle kaasa, et lehelugejatega üht lihtsat retsepti jagada.

Tagasi üles