MITME MILJONI PROJEKT Kuressaare kolledži juurde rajatakse regionaalne tehnoloogia- ja nõustamiskeskus

Villu Vatsfeld
, Kompetentsikeskuse juhataja
Copy
Kompetentsikeskus
Kompetentsikeskus Foto: Kuressaare kolledž

Riigi Tugiteenuste Keskus otsustas rahastada Tallinna Tehnikaülikooli projektitaotlust, mille kohaselt arendatakse välja TTÜ Kuressaare Kolledži teadmussiirde tehnoloogia- ja nõustamiskeskus.

Projekti rahastatakse Euroopa Liidu ühtekuuluvus- ja siseturvalisuspoliitika fondidest ning selle kogumaksumus on 2 374 853 eurot, millest toetuse maksimaalne suurus on 1 781 139,75 eurot ja omafinantseering minimaalselt 593 713,25 eurot.

Teadmussiirde tehnoloogia- ja nõustamiskeskuse projektiga luuakse Kuressaare kolledži seniste kompetentsikeskuste baasil ja toel oluliselt paremad võimalused kliendile orienteeritud teadmussiirde teenuste pakkumiseks laevaehituse, meretehnoloogia ja sinimajanduse valdkondades ning regionaalselt Saare maakonna ettevõtjatele tervikuna.

„TTÜ Kuressaare Kolledži teadmussiirde tehnoloogia- ja nõustamiskeskuse arendamine“ projekti sihiks on siia koondatud teadus- ja arendustegevuste laiem jagamine regionaalsetele ja valdkondlikele ettevõtjatele. Kindlasti jääb meie eelisvaldkonnaks endiselt meretehnoloogia ja sinimajandus, kuid püüame oma võimaluste piireks abiks olla kõikide ettevõtlusvaldkondade esindajatele.

Nõustamiskeskus tagab kaasaegsed ja soovijatele avatud võimalused teadus-, teadmus- ja tehnoloogiasiirde tegelike võimaluste tutvustamiseks vajalikuks teavitustööks ja nõustamistegevuseks.

Nõustamise asjakohasuse tagavad Kuressaare kolledži juures tegutsevad kompetentsikeskused – Meretehnoloogia kompetentsikeskus MARTE ja Läänemere Sinimajanduse kompetentsikeskus, tegevuse laienedes uued vajaduspõhiselt loodavad kompetentsikeskused. Lisaks omandab nõustamiskeskus olulise rolli teiste Eesti ülikoolide juures tegutsevate kompetentsikeskuste tutvustamisel, sest regionaalsete ettevõtjate vajadused võivad väljuda siin tegutsevate keskuste fookusvaldkondadest.

Tehnoloogiakeskus pakub aga omalt poolt kaasaegselt sisustatud ja vajaduspõhiselt atesteeritud laboreid, mis osutavad ettevõtetele vajalikke teadus- ja teadmussiirde teenuseid. Kompetentsikeskuste arendamisel sisustatud laboritel on kaasaegsed võimalused erinevateks analüüsideks ja katseteks, mis tagavad regionaalsetele ettevõtjatele uued sisendid toodete ja teenuste arendamisel ning tõstab Saare maakonna ettevõtjate konkurentsivõimet.

Tehnoloogiakeskuses saavad lisaks Eesti ainukesele ujuvahenditele ja -konstruktsioonidele mõeldud katsebasseinile ehk hüdrodünaamika laborile tegutsema ka materjalilabor erinevate testseadmetega, digilabor, kus rakendatakse erinevaid tarkvaralahendusi, elektroonikalabor ja 3D labor koos 3D skaneerimise ja 3D printimise võimekusega.

Projekti täiendavaks eesmärgiks on panustamine fookusvaldkondades (sinimajandus, laevaehitus) tegutsevate ettevõtete innovatsiooni ja lisandväärtuse kasvu ning Saare maakonna ettevõtete teadusmahukuse kasvu laiemalt.

Uue projekti rahastamine oli suurepäraseks kingituseks Kuressaare kolledži meretehnoloogia kompetentsikeskuse sünnipäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles