KÜLAVAHELOOD Karja mõisa kirbukast süvamuusika kontsertideni

Aare Laine
Copy
KODUKANDI LOOD. Endine Ratla küla elanik Juta Rand näitab trükist Ratlast, Lii Mägi käes on raamat, mis annab lugejale teada Leisi aleviku kujunemisest.
KODUKANDI LOOD. Endine Ratla küla elanik Juta Rand näitab trükist Ratlast, Lii Mägi käes on raamat, mis annab lugejale teada Leisi aleviku kujunemisest. Foto: Aare Laine

Sajanditevanune Karja mõisa peahoone on aastakümneid olnud piirkonna elanikele hubaseks kultuurikoldeks.

17. veebruaril, millal saade Külavahelood eetrisse läheb, annab Karjas mõisakontserdi muusik Silvia Ilves koos poegade Stefani ja Tristaniga. Saatejuht Aare Laine küsitleb rahvamaja juhatajat Lii Mägi nii eelseisva kontserdi kui üldse kohaliku kultuurielu kohta. Raadiomees edastab Liile õnnesoovid üleriigilise tunnustuse, rahvamajade ühingu aasta tegija tiitli saamise puhul. Mullu tunnustati tegusat pereema ja kultuurijuhti maakonna Aasta ema tiitliga.

Nädalapäevad tagasi külastas Külavahelugude toimetaja-saatejuht Karja rahvamaja ka seetõttu, et seal oli avatud kirbuturg, eeldades, et siis on mõisamajas rahvast rohkem, kellega külavahelugusid pajatada. Ta ei eksinud. Rahvamaja juhataja Lii Mägi juhatas ajakirjaniku kõigepealt naiste juurde, kes olid rahvamajja traditsioonilisele kokkusaamisele tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles