Omavalitsused ootavad riigilt õpetajate palgatõusuks lubatud raha

Copy
ÕPETAJATE STREIK. Tühi klassiruum.
ÕPETAJATE STREIK. Tühi klassiruum. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eesti Linnade ja Valdade Liit ootab valitsuselt vastust, millal riik tagab õpetaja miinimumpalga kasvuks kohalike omavalitsuste eelarvetesse raha, sest õpetajad ootavad omavalitsustelt ja koolijuhtidelt palgatõusu tagasiulatuvalt 1. jaanuarist.

Eesti Linnade ja Valdade Liidu asedirektori Jan Trei sõnul ei saa kuidagi nõustuda rahandusministeeriumi poolt välja öeldud selgitustega, et raha jõuab omavalitsusteni õigeaegselt. „Tegime ettepaneku alustada haridusvaldkonna kriisi lahendamist kõigepealt õpetajatele ning omavalitsustele antud lubaduste täitmisest. Soovime teada saada, mis samme on selleks tehtud, et õpetajad saaksid kätte kokku lepitud palgatõusu ja puudu olevad 9,3 miljonit eurot omavalitsuste eelarvetesse jõuaksid," ütles Trei.

"Kuna omavalitsused on selle aasta eelarved enamasti kinnitanud ja valitsuse poolt tehtud otsused tähendavad kohalikele omavalitsustele täiendavaid rahalisi lisakohustusi, teeme valitsusele ettepaneku võtta vastutus ja katta omavalitsuste lasteaiaõpetajate töötasude kasvuks vajalikud lisakulud 2,2 miljonit eurot,“ sõnas Trei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles