Incap sai korraliku aastakasumi ja alustas Indias uue värbamisega

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Otto Richard Pukk
Otto Richard Pukk Foto: Incap erakogu

Kuressaares tegutseva elektroonikaettevõtte Incap Estonia emafirma lõppenud aasta käive oli ligi 222 miljonit eurot ja tegevuskasum (EBIT) üle 28 miljoni euro. Neljanda kvartali käive moodustas ettevõtte aastakäibest 42,4 miljonit eurot ja tegevuskasum 3,7 miljonit eurot.

Incapi käive kasvas aastaga 35%, kui välja arvata eeslmise aasta kevadel laovarudega kimpu jäänud suurkliendi mõju ettevõtte majandustulemustele. Käibe suurenemist toetasid kõik Incapi üksused Euroopas, efektiivne müügitöö olemasolevate ja uute klientidega ning edukas laienemine USAsse.

Incapi president Otto Pukk sõnas aasta majandustulemusi kommenteerides, et kokkuvõttes oli 2023 elektroonikasektori jaoks hea aasta, kuigi suured laovarud olid levinud probleem, mis pidurdas turu arengut ja hoidis hindadel survet. “Nagu varem prognoosisime, nägime oma suurima kliendi liigsete laovarude tõttu vähenenud tellimismahtude täielikku mõju meie käibele just neljandas kvartalis. Tegime kliendiga tihedat koostööd laovarude vähendamiseks kogu aasta vältel ja jätkasime seda aasta viimastel kuudel. Hoolimata väljakutsetest, suutsime hoida oma laovarud tervislikul tasemel. Kuigi laovarude vähendamine mõjutab veel 2024. aasta esimest poolt, usume, et siit edasi hakkab meie tegevus Indias vähehaaval kasvama. Oleme juba alustanud töötajate arvu järkjärgulist suurendamist meie India tehases,” märkis Pukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles