PIIRKONDLIKUD TUNNUSTUSED Laimjala, Torgu, Kaarma, Pihtla, Valjala ja Muhu

Tõnu Veldre
Uuendatud 25. veebruar 2024, 13:19
Copy
ESTER VAIKSAAR on töötanud Valjala koolis juba 33 aastat ja andnud suure panuse Valjala kandi ajaloo jäädvustamiseks.
ESTER VAIKSAAR on töötanud Valjala koolis juba 33 aastat ja andnud suure panuse Valjala kandi ajaloo jäädvustamiseks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vabariigi aastapäeval avalikustavad oma tunnustused Laimjala, Torgu, Kaarma, Pihtla, Valjala ja Muhu piirkond. 

Torgu aasta tegija 2023 on Kaire Ley. Tiitel anti talle üle Torgu kogukonnamajas toimunud peol. Tunnustuse pälvis ta Torgu piirkonna koduloo, pärandkultuuri ja looduse uurimise, hoidmise ning tutvustamise eest.

Kaarma piirkonna tunnustused anti üle Astes - Kaarma Aasta inimene 2023 Reet Lõugas - aastate pikkuse panuse eest Kaarma piirkonna laste muusikalise ja kultuurilise harimise valdkonnas.

Kaarma Aasta tegu 2023 on MTÜ Elu Jaoks-Kaarma Abituba. Kaarma piirkonna keelelise ja sotsiaalse elu edendamise eest heategevuslikus võtmes ja uues tuules. Kaarma Abituba tegi möödunul aastal läbi uue tulemise. Muutis kogukonna abiga oma nägu ja tegu nii reaalselt kui sotsiaalmeedias. Kui MTÜ põhitegevus on suunatud heategevusele, siis oma vahvate ja keelelis-kultuuriliselt värskete sotsiaalmeedia postitustega aitab ta kaasa hea tuju levitamisele ning vähem tähtsam ei ole tõik, et kui kohale lähed, näed seal nagunii mõnda tuttavat.

Valjala. Saaremaa valla tänukirjad: Ester Vaiksaar - panuse eest Valjala piirkonna koduloo uurimisel ja propageerimisel; Pirgit Nuut – panuse eest Valjala piirkonna elanike liikumisharrastuste edendamisel. Külliki Järvila graafilise lehe „Valjala“ said Marina Tamm (Valjala lasteaia endine direktor), Ahto Pukk (kogukonnaürituste algataja ja eestvedaja) ja Leevi Väli (mesinik ja sotsiaaltoe edendaja).

Pihtla tunnustused anti üle Sandla kultuurimajas: Aasta tegu 2023 – Soobiku õppe- ja seiklusraja rajamine (MTÜ Pihtla Lapsed). Elutöö tunnustus 2023 – Matti Mägi (EELK Püha Jakobi koguduse eest seisja, Vabadussõja mälestussamba rajamise eestvedaja). Külasäde 2023 – Silje Vaik (Kõljala Kultuuriselts Kevade eestvedaja, vabatahtlike seltsiliste projekti Saaremaa koordinaator) ja Veeve Kaasik (Kõljala Kultuuriselts Kevade eestvedaja)

Laimjala Aasta Tegija – Kajar Lember. Pikaaegse töö eest Asva Viikingiküla rajamisel ja arendamisel.
 

Muhu valla tunnustused anti üle Muhu Põhikoolis: Hariduspreemia - Liia Ots – noortele võimaluste loomise, rahvusvaheliste projektide algatamise ja eestvedamise eest Muhu Noortekeskuses. Kultuuripreemia - Anu Kaljuste – Hellamaa raamatukogu juhtimise, põnevate näituste korraldamise, 2023.a maakonna parim raamatukogus eest. Spordipreemia - Marek Tustit- Muhu põhikooli 2.-6. klassi poiste jalgpallitreeningute algatamise ja juhendamise eest. "Aasta Tegu 2023" -Külasema külaseltsingu etendus „Sajanditagune Muhu pulm“.

Veel tunnustati: "Parim kohalik maksumaksja 2023. a " - Kehte OÜ. "Aasta 2023 uus tulija" – Liiva kohvik OÜ, Liiva kohviku avamine.
„Aasta 2023 investeering – OÜ Tihuse Turismitalu veiselauda rajamine.
 -Muhu Liha Tulundusühistu tapamaja rajamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles