Minister Sikkut Mina ei surunud stimulaatorite ettepanekut läbi!

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Riina Sikkut.
Riina Sikkut. Foto: Madis Veltman

Terviseminister Riina Sikkuti sõnul ei vasta Saarte Hääle allika väide, et stimulaatorite paigaldamise teemalise ettepaneku võttis tervisekassa nõukogu koosoleku päevakorda just minister, tõele. Samuti on Sikkuti väitel vale see, et just tema püüdis läbi suruda seda, et Kuressaares lõpetataks stimulaatorite paigaldamine juba 1. aprillist.

"Mina ei teinud stimulaatorite teemalist ettepanekut," kinnitas Sikkut. "Ma kuulsin saarlastelt, et selline teema võib tervisekassa ettepanekul lisanduda. Tervisekassa ettepanek oli rakendada muudatus 1. juulist ja mina toetasin seda. "Ma ei teinud ettepanekut lõpetada teenus 1. aprillist."

Tema sõnul oli ka südamestimulaatorite paigaldamine piirkondlikes ja keskhaiglates kardioloogide seltsi ettepanek, mida toetasid tervisekassale nõu andev tervishoiuteenuste loetelu ekspertkomisjon ja tervisekassa juhatus, kes lisas ettepaneku viimase tervisekassa nõukogu päevakorda."

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles