Haigla toetusfondi ja Saaremaa valla stipendium läks kolmele arstitudengile

Saarte Hääl
Copy
Tänavune aasta praktikant Johannes Rooso
Tänavune aasta praktikant Johannes Rooso Foto: Valmar Voolaid

Tudengistipendiumi pälvisid Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna arstiteaduse üliõpilased Sanna-Marcelle Ots, Grete Haube ning Johannes Rooso. 

Tartu Ülikooli Sihtasutuse juurde loodud stipendiumifondi eesmärk on toetada arstiteaduse integreeritud õppe, residentuuri ja doktoriõppe üliõpilasi, kellel on valmisolek siduda oma erialane praktika Kuressaare Haiglaga.

SA Kuressaare Haigla Toetusfondi esindaja Siiri Rannama sõnul täidab tudengistipendiumi nende jaoks mitu eesmärki, millest üks on tõsta arstiteaduse tudengite jaoks Kuressaare Haigla esile kui kõrgetasemeline praktika- ja residentuuribaas.

Samuti on nad võtnud suunaks tõhustada koostöösuhteid Tartu Ülikooliga ja leevendada personalipuudust Kuressaare haiglas.

Saaremaa valla esindaja Lauren Sirp ütles, et Saaremaa Valla jaoks on väga oluline toetada arstiteaduse integreeritud õppe, residentuuri ja doktoriõppe üliõpilasi.

„Oleme olukorras, kus Saaremaal on tervishoiuvaldkonnas spetsialistide puudus ning tudengitele mõeldud stipendium on üks võimalus selle leevendamiseks,“ tõdes ta ja lisas, et nende kui valla eesmärk on parendada igakülgselt valla haldusterritooriumil elavate isikute arstiabi kättesaadavust ja kvaliteeti.

„Oleme väga tänulikud, et saime koostöös Kuressaare Haigla Toetusfondiga asutada stipendiumifondi Tartu Ülikooli Sihtasutuse juurde ning anda oma panus spetsilistide leidmiseks Kuressaare haiglasse,“ ütles Sirp.

Kõik kolm stipendiaati tõdesid, et stipendium muudab nende praktika aasta oluliselt kergemaks, sest nad saavad keskenduda rohkem õppetööle ja enesearendamisele. "Olen stipendiumi eest väga tänulik! Stipendium võimaldab mul end täiendada praktika aasta jooksul, osaleda koolitustel ja soetada õppematerjale" ütles Grete Haube.
 

Fotodel on vasakult paremale Grete Haube (fotograaf Elo Maria Pauman), Sanna-Marcelle Ots (fotograaf Alfred Kalm) ja Johannes Rooso (fotograaf Maanus Masing)
Fotodel on vasakult paremale Grete Haube (fotograaf Elo Maria Pauman), Sanna-Marcelle Ots (fotograaf Alfred Kalm) ja Johannes Rooso (fotograaf Maanus Masing) Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles