KÜLAVAHELOOD Tublid naised maakonna aasta haridusasutusest

Aare Laine
Copy
ELUTÖÖPREEMIA LAUREAAT  Üle viiekümne aasta Lümandas õpetaja ametit  pidanud Külli Lindau näitab oma kunagise õpilase Jaanika Tiitsoni tehtud tekki, mis talle tunnustussündmusel elutööpreemia auhinnana üle anti.
ELUTÖÖPREEMIA LAUREAAT Üle viiekümne aasta Lümandas õpetaja ametit pidanud Külli Lindau näitab oma kunagise õpilase Jaanika Tiitsoni tehtud tekki, mis talle tunnustussündmusel elutööpreemia auhinnana üle anti. Foto: Aare Laine

Naistepäeva eelsel päeval küsitleb saatejuht Aare Laine Lümanda põhikooli õpetajaid, naisi, kes oma koolist lugu peavad. Tõsi, üks meesõpetaja ütleb ka sõna sekka, toonitades, et naised hoiavad oma mõnda meeskolleegi väga.

Vabariigi aastapäeval tunnustati Lümanda piirkonna elutööpreemiaga õpetajat Külli Lindaud, kes nüüdseks on Lümanda koolis nii klassi- kui käsitööõpetajana töötanud üle poole sajandi. Õpetaja Lindau on juhendanud ka näiteringi, ta on üks saarluse, pärandkultuuri ja rahvusliku käsitöö edendajaid nig kirjutanud käsitööst mitu raamatut.

Uhkusega demonstreeris elutööpreemia laureaat auhinnaks saadud tekki, mille autoriks on tema kunagine õpilane, Saaremaa valla arendusnõunik Jaanika Tiitson. Sellel suurepärasel käsitööna valminud auhinnal on põhiliseks elemendiks Külli ema pross, mida tunnustatud õpetaja ja pereema saate toimetajale näitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles