Toitudest teevad Eesti inimesi enim õnnelikuks erinevad kartuliroad

Kartulisalat.
Kartulisalat. Foto: Shutterstock

Seoses kolmapäeval tähistatava ÜRO peaassamblee ellu kutsutud rahvusvahelise õnnepäevaga uuris vaimse tervise portaal Peaasi.ee, mis toidud teevad Eesti inimesi õnnelikuks, ja selgus, et esikohal on erinevad kartuliroad.

“Tasakaalustatud toitumine on üks vaimse tervise vitamiinidest, mis tähendab, et toit mõjutab meie enesetunnet ja heaolu. Teatud toitude söömine võib tekitada õnnetunnet ka seetõttu, et selle toiduga on seotud positiivsed mälestused. Ka retsepte saatnud inimesed tõid välja, et mõni toit teeb neid õnnelikuks just seetõttu, et seda on hästi valmistanud mõni lähedane inimene,” rääkis Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Peaasi.ee üleskutsele vastanud tõid välja erinevaid toite, mis teevad neid õnnelikuks, kuid enim toodi välja erinevaid kartuliroogi. Populaarsuselt järgmine oli leib, näiteks ahjusoe leib võiga ning mitmel korral mainiti ka kiluvõileiba.

Tagasi üles