Seoses kolmapäeval tähistatava ÜRO peaassamblee ellu kutsutud rahvusvahelise õnnepäevaga uuris vaimse tervise portaal Peaasi.ee, mis toidud teevad Eesti inimesi õnnelikuks, ja selgus, et esikohal on erinevad kartuliroad.
Tellijale
Toitudest teevad Eesti inimesi enim õnnelikuks erinevad kartuliroad
“Tasakaalustatud toitumine on üks vaimse tervise vitamiinidest, mis tähendab, et toit mõjutab meie enesetunnet ja heaolu. Teatud toitude söömine võib tekitada õnnetunnet ka seetõttu, et selle toiduga on seotud positiivsed mälestused. Ka retsepte saatnud inimesed tõid välja, et mõni toit teeb neid õnnelikuks just seetõttu, et seda on hästi valmistanud mõni lähedane inimene,” rääkis Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.