TOIT Ega siis paastuajal nälgima pea ehk 4 rooga, mis viivad keele alla!

Copy
LÄÄTSEPADA: Keeranud pliidi kuumuse esialgu maksimumini, asub Õile Aavik pajaroa koostisaineid pannile panema.
LÄÄTSEPADA: Keeranud pliidi kuumuse esialgu maksimumini, asub Õile Aavik pajaroa koostisaineid pannile panema. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kristlike traditsioonide järgi kestab tuhkapäevast ülestõusmispühadeni paastuaeg, mil osa meist tavatseb loobuda lihatoitudest, osa aga vähendada päevaseid toidukordi. See aga ei tähenda, et tuleks tühja kõhtu kannatada. Vastupidi – ka paastuaja road võivad olla mitmekesised, toitvad ja maitsvad.

“Kui mõni inimene mõtleb, et paastuaeg on sobiv aeg nälgida, et kõhnaks saada, siis kaalu langetamine paastu eesmärk siiski ei ole,” ütleb Kuressaare Siioni koguduse perenaine Õile Aavik. Tema enda jaoks on paastu mõte ergastada vaimu – et keha ja vaim oleksid tasakaalus.

“Igal inimesel oleks hea mingi aeg kergemalt toituda – süüa vähem kaloreid sisaldavat ja kergemini seeditavat toitu, et mürkained meie organismist väljuksid,” räägib Õile.

Tagasi üles