MUHU UUDISSED Juu uotab jüribed

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Terit! Ikka öetse, et Eestimua oo nii pissike, et siin kõik tundvad kõiki, mis oo mudud sulatõsi. Kuskil jutuaamaks lähäb, siis jälle tuleb välja, et kiegid oo kellegid tuttav või kogunisti isioma. Ja kilumietrid pole kua Sõrvest Narva nii undrehti palju kokku.

Aga ometiks ilm oo selle mua pial küll kevadisel aal just seenast seina. Meitel sii olli mineva riede änamaste vihmasadu, vahepiale mõni elves lund kukkus kua. Aga Narvas ollid inimesed luupeksikondist suadik lume sihes. Laupa mudud olli Muhus juba puhta kevad ja rahvas istutab pissitassa masu lilsid. Sirelid oo juba pungas ja mua uotab jüribed.

Liiva linnas oo nüid jälle üks süömakoht juures. Muhu Majase, sõnna, kus enne olli Muhu Pariis, sättis ennast üles Kahverjan. Ei nimi oo ikka kohe kole vägev! Mudud sai juba köidud põlast kua võtmas. Või neh, mõte olli, et võtaks pirekse põlast, aga ma sai ikka kohe kena kõhutääve tuhlist ja kalakotletta. Nõnna et valikud oo. Ja nälga karta põle. Tulgu neid turista ja muidu untsantsakaid siia just niipalju kut kulub. Eks naad nüid voorima kukkuvad. Sie oo änam kut selge.

Liiva pastoroat oo kua nüid unest ärgan ning pissitassa toimetatse jälle. Kis tahab, suab mudud kontoorat sihes pidada. Aga laupa, kolmeteistmendal, suab Uisu Riina käe all jälle linoollõeget tiha, kis tahab ja viisib natusse õppida. Umbest neli tundi suab graafikaga tutvust tiha. Materjaalisid oo ja vahendime oo ja kena munukese moega juhendaja kua. Riinale tuleks mudud kenasti tiada anda. Kirjuta riinauisk@gmail.com või elista 55 657 627. Siis ta tiab asju varuda ja kohvet ja biskviiti kua. Ja ruttus tasub kua olla, sest ega sie ruum, kus rükipress seesab, põle mitte kummist. Raha küsitse vanuse järgi kas kakskümmend viis või viistesn eurut. Ma juba tia, et sial suab irmus kenasid asju tiha ja põllegid nii irmraske ettevõtmine. Ühna ludinal minne. Lapsedkid suavad mureta akkama sõukse asjaga.

Neh, ja viimsed tubased tüöd tuleks kua nüid nobesti äe tiha, sest jüripäe oo varsi käe ja siis kolitse juba õue jälle. Ja ma tuleta viel korra miele, iseäranis isastele inimestele, et Laasu Kadrile tasub omasid luuletusi suata, suare miesluule almanahhi sisse. Võib kohe ikka kümmekonna tükki anda, kui oo. Taa tark naesterahvas, valitseb ise õigemad välja.

Vat sõuksed luod. Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles