Mõntu pargis avati uus infotahvel

Aare Laine
Copy
TEABE EDASTAJAD Arhitektuuri ajaloolane Robert Treufeldt Tallinnast ja muinsuskaitse seltsi tegelane Tõnu Veldre Kuressaarest asutasid MTÜ Mõntu ja
Olbrüki kultuuripärand. Ühenduse eesmärgiks on Mõntu pargi arendamine ja huvilistele tutvustamine.
TEABE EDASTAJAD Arhitektuuri ajaloolane Robert Treufeldt Tallinnast ja muinsuskaitse seltsi tegelane Tõnu Veldre Kuressaarest asutasid MTÜ Mõntu ja Olbrüki kultuuripärand. Ühenduse eesmärgiks on Mõntu pargi arendamine ja huvilistele tutvustamine. Foto: Aare Laine

Laupäeva keskpäeval avasid talgulised Sõrves maalilises Mõntu pargis uue infostendi, mis pakub huvilistele teavet pärast Teist maailmasõda N. Liidu nõudmisel sõjakahjude hüvitamiseks Soomes ehitatud mootorpurjekatest.

Üks 91 kuunarist kandis nime Mõntu. Praegu näeb selle laeva vrakki Tallinnas Linnahalli kõrval meres. Kuunar uputati sinna 1960-ndate aastate alguses kolhooside vahelise laevatehase sadamamuuli täiteks. Vanemad meremehed mäletavad, et Mõntu on ka saarlastele Roomassaare sadamasse kaupa toonud.

Stendil on fotod koos sinna juurde kuuluva infoga ka teistest samatüübilistest laevadest. Paljud meremehetarkusi omandanud saarlased on teinud oma merepraktika laeval Vega, mis pikalt seisis Pirita kai ääres. Praegu on see barkantiin Soomes Pietarsaaris taastamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles