Vöimaluse fondi kevadvoor on avatud

Saarte Hääl
Copy
Ettevõtja Kristjan Rahu.
Ettevõtja Kristjan Rahu. Foto: Konstantin Sednev

Vöimaluse fondi kevadvoor on avatud ja projekte oodatakse kuni 1. juunini (k.a). Fondist toetatakse Saaremaaga seonduvate kogukondlike, kultuuri-, spordi-, noorte- jm muude mittetulunduslike projektide läbiviimist.

Oodatud on projektid, millel on laiem kogukondlik mõõde, selge jätkusuutlikkus ja omaosalus vähemalt 10%. Taotlejateks saavad olla ainult mittetulundusühingud ja sihtasutused (mitte eraisikud ega äriühingud). Taotlusvormi, samuti varasemalt rahastatud projektide nimekirjad, leiab Vöimaluse kodulehelt www.voimalus.org.

2019. aastal asutatud Vöimaluse fondist on rahastatud juba üle 330 taotluse rohkem kui poole miljoni euro eest. Toetatud on rohkelt erinevaid kultuuri-, noorte, spordi- ja väärikate projekte ning kogukondlikke tegevusi ja investeeringuid. Taotlusvoorud toimuvad kaks korda aastas juunis ja detsembris. Lisaks korralistele voorudele on fondi rahastaja Kristjan Rahu teinud ka mitmeid sihtotstarbelisi annetusi kogukonna heaks, näiteks 100 000 eurot COVID kriisi ajal Kuressaare Haigla toetuseks jne.

Vöimalus on toetanud näiteks Muratsi sadama ja Võhma sadama ning külakeskuse ning külamaja korrastamist; Metsküla seltsimaja remonti; Saaremaa Puuetega Inimeste Koja hoone ja Merineitsi Kodu väljapääsude korrastamist; Laugu ja Sauvere külaplatside ja Kudjape mänguväljaku elektriliitumist; Leisi terviseraja ja mitmete ketasgolfiradade arendamist.

Arvukalt spordi- ja mänguväljakuid on korrastatud ja külakiikesid taastatud. Vöimalus on toetanud ka väga paljusid vahvaid ja Saaremaale olulisi üritusi ja tegevusi, näiteks Solistica, Mustjala festival, Saaremaa Coop Malefestival, Saaremaa kolme päeva jooks, Saaremaa Toidufestival, lastekaitsepäev; Kunstifestival Saarte ART FEST, Kuressaare kitarrifestival, Tagaranna kirjanduspäev jne jne.

Vöimaluse fondi asutasid 2019 aastal Saaremaaga seotud eraisikud Kristjan Rahu, Erich Teigamägi ja Meelis Kubits. Fondi tegevjuht on Merit Trei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles