Eesti toidupiirkonna tiitlit kannavad sel aastal Saaremaa, Muhu ja Ruhnu

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa toidufestival 2023
Saaremaa toidufestival 2023 Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saare maakond toob toidupiirkonna aastal esile põnevad merelised maitsed ja kestliku eluviisi. Saarte elanikud on läbi sajandite säilitanud oskuse elada loodusega kooskõlas ja planeerida oma toidulauda selliselt, et jagub ka homseks.

Kuna saarerahva toidukultuuri alustala on kala, siis on põlvest põlve edasi antud oskusi vilunult kala kuivatada, soolata ja suitsutada.

Kohalike toiduaualt ei puudu Muhu leib Saaremaa võiga ja suitsukala. Saartele iseloomulik kadakane maik on leidnud oma koha nii siirupis, marmelaadis kui ka sinepis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles