Keskkonnaameti luubi all 2023 Traktorirehv lõkkes, autoga otse jõeveerele ja endiselt pidev püügiloajant

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
VETT JA MERD KÕIGE ROHKEM. Keskkonnaameti  Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa järelevalveosakonna juhi Jaak Haameri sõnul on kõigi kolme hallatava maakonna väärtegude statistikas kalapüügiseaduse rikkumised esirinnas.
VETT JA MERD KÕIGE ROHKEM. Keskkonnaameti Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa järelevalveosakonna juhi Jaak Haameri sõnul on kõigi kolme hallatava maakonna väärtegude statistikas kalapüügiseaduse rikkumised esirinnas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Möödunud aastal algatas keskkonnaamet Saare maakonnas 92 väärteomenetlust. Neist kolmandiku moodustasid kalapüügiseaduse rikkumised. Suur osakaal oli ka looduskaitse- ja jahiseaduse rikkumistel.

Kokkuvõtte Saare maakonnas 2023. aastal toimepandud keskkonnaalastest väärtegudest tegi keskkonnaameti järelevalveosakonna Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa büroo juht Jaak Haamer.

Mullu toimepandud väärtegude hulk oli Haameri sõnul sarnane varasemate aastatega. Niisamuti proportsioon. “Enam-vähem igal aastal on kõige enam erinevaid kalapüügiga seotud rikkumisi, mis on Saaremaa mõistes ka ilmselge, kuna meri on ümberringi – palju kalapüüki, rohkem rikkumisi,” nendib Haamer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles