KÜSITAV LAHENDUS: terrasside tõttu peavad jalakäijad võistlema ratturite ja tõuksijuhtidega

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
OHLIK OLUKORD: Kui käimisraami abil liikunud Maikel Mõttus Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidust (ELIL) jalgrattarajal korraks peatus, siis tõuksijuhid sinna ei mahtunud. Fotol vasakul Indrek Matla ELIL-ist. Liidu esindajad käisid Kuressaare kesklinna testimas mullu mais.
OHLIK OLUKORD: Kui käimisraami abil liikunud Maikel Mõttus Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidust (ELIL) jalgrattarajal korraks peatus, siis tõuksijuhid sinna ei mahtunud. Fotol vasakul Indrek Matla ELIL-ist. Liidu esindajad käisid Kuressaare kesklinna testimas mullu mais. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuna Kuressaare Lossi tänavale paigaldatavatest suveterrassidest möödumiseks ei jää jalakäijaile piisavalt ruumi, laseb Saaremaa vallavalitsus senise rattaraja muuta nii ratturitele, tõuksijuhtidele kui ka jalakäijatele mõeldud ühiseks alaks.

Varasematel aastatel on olnud probleemiks see, et Lossi tänaval kõnnitee enda alla võtnud suveterrassid ja kõnniteel parkinud autod ei jätnud jalakäijatele piisavalt liikumisruumi. Samuti ei vastanud selline lahendus liiklusseadusele, mille järgi peab jalakäijale vabaks jääma jääma vähemalt 1,5 meetri laiune käiguriba.

Möödunud reedel kohtus vallavalitsus Lossi tänaval tegutsevate asutuste ja ettevõtete ning Saaremaa liikumispuudega inimeste seltsi ja Saaremaa puuetega inimeste koja esindajatega, et suveterrasside paigutamise teemat arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles