Muratsi mees maailmameredelt korraks kodurannas

Copy
MAAILMARÄNDUR: "Paljud Euroopa, Aasia, Aafrika ja Austraalia sadamad on tuttavad. Antarktikas ja Arktikas pole veel käinud," andis laevakapten teada.
MAAILMARÄNDUR: "Paljud Euroopa, Aasia, Aafrika ja Austraalia sadamad on tuttavad. Antarktikas ja Arktikas pole veel käinud," andis laevakapten teada. Foto: Aare Laine

Hollandi laevafirmas Spliethoff Group ligi 20 aastat suurte kaubalaevade tüürimehena ja viimased viis aastat kaptenina merd sõitnud Muratsi küla mees Priit Ustinov (40)käis Saaremaa merekultuuri seltsi liikmetele rääkimas oma töödest-tegemistest maailmameredel.

19 aastat tagasi kutsus Hollandi firma Eesti mereakadeemia saarlasest õppuri oma laevadele praktikandiks. Esimesed meremeheristsed koolipoisina Põduste jõel omameisterdatud parvel saanud Priit jäi hollandlastele silma. Akadeemia lõpetamise järel sai 2002. aastal Kuressaare gümnaasiumi lõpetanud Priidust Hollandi lipu all sõitvatel laevadel tüürimees. 2019. aastal pani Priit selga kaptenivormi.

Enam kui saja-aastasel Hollandi firmal on üle saja kaubalaeva. Kui suurte aluste kaptenisillal Priit seisab? "Kuidas suurust mõõta? Enamik laevu on ligi 200 meetrit pikad," vastas kapten küsimusele.

Tagasi üles