Ametikooli õppijad võistlevad seitsmel erialal

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Oskuste festival
Oskuste festival Foto: Martin Ilustrumm

14.-15. mail Tallinnas korraldataval kutsehariduse suursündmusel Oskuste festivalil „Noor Meister“ võistlevad Kuressaare Ametikool õppijad seitsmel erialal.

„Kutsemeistrivõistlused pakuvad meie parimatele õppijatele võimalust oma oskusi üle-eestilises konkurentsis proovile panna ja lihvida. On uhke tunne, et meie õppijad saavad osa nii suuremahulisest kutsehariduse peost,“ rääkis ametikooli kvaliteedijuht Astra Mõistlik, kes on ametikooli festivalil osalemise projektijuht.

Õppijad võistlevad ehitusviimistluse, sõiduautotehniku, ettevõtlusoskuste, raamatupidaja, graafilise disaineri, stilisti ja koka erialal.

Ametikooli vedada on stilisti ja ettevõtlusoskuste võistluse korraldustöö. Lisaks panustatakse kolmel võistlusalal tehniliste ekspertide või kohtunikena.

Võistlustele lisaks saavad festivali külalised tutvuda ametikooli korraldatavates töötubades kujundaja erialadega.

Kokku osaleb Oskuste festivalil erinevates rollides 33 ametikooli õppijat ja töötajat.

Oskuste festival korraldatakse Eesti Näituste messikeskuses. Sissepääs kahel võistluspäeval on kõikidele pealtvaatajatele tasuta. Osadel Noorel Meistril võistlusaladel valitakse välja need noored, kes lähevad Eestit esindama rahvusvahelistele WorldSkillsi ja EuroSkillsi võistlustele.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles