Jüri Koppel 65 Profifotograafist maamõõtjaks

Copy
LOODUSLAPS: Jüri Koppel on teinud palju looduspilte. Maamõõtja töötab samuti looduses. Sünnipäevagi saab ta pidada siis, kui loodus õiteehtes.
LOODUSLAPS: Jüri Koppel on teinud palju looduspilte. Maamõõtja töötab samuti looduses. Sünnipäevagi saab ta pidada siis, kui loodus õiteehtes. Foto: Erakogu

Saaremaal oma elutöö teinud fotograaf ja maamõõtja Jüri polegi sünnilt saarlane, kuigi saarlastest vanemate poeg. Pühapäeval 65. sünnipäeva tähistanud Jüri sündis väljarännanud saarlaste peres Vändras.

Seal lõpetas ta ka keskkooli. Pärast seda otsustas pealinnas fotograafiks õppida. Profifotograafi diplom taskus, tuli Jüri Vändrasse tagasi. Sealne teeninduskombinaat pakkus õppinud piltnikule kohe tööd.

Peagi hakkas noormehele silma kaunis neiu Marve, kellega ta tutvust sobitas. Selgus, et Jüri silmarõõm oli enne ülikooli sisseastumiseksameid Saaremaalt aastaks Vändrasse tööle tulnud. Noored leidsid kiiresti ühise keele. Abielusadamasse jõudnud, otsustasid nad elupaigaks valida Saaremaa. 1981. aastast elavad nad Marve isa ja ema ehitatud majas.

Tagasi üles