Mereohutuse komplekskoolitus lisas Saaremaale mitusada meretarka noort

Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Juba viiendat korda toimunud mereohutuse komplekskoolitusel „Meri ja Mina ka!“ sai teadmiste võrra rikkamaks ligi 360 Saare maakonna õpilast.

Koolitusel läbisid maakonna 8. klasside õpilased nii teooriatunnid, mis toimusid Kuressaare spordihoones 4. ja 5. aprillil ning praktikatunnid, mis toimusid ASA SPA Hotelli veekeskuses 27. ja 28. mail.

Koolituse eestvedaja, Kuressaare politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Žanna Kreštšenko sõnul on koolitus jõudnud küll omamoodi pisikese tähtpäevani, aga ometigi on iga kord omanäoline ja uus. „Tore oli näha, kuidas tänavu koos õpilastega asusid kõiki harjutusi vees läbi tegema ka paljud õpetajad – tõeline meeskonna vaim, solidaarsus ja mälestustepagas! Üks osalenud klassidest saab lähiajal värskete teadmistega ja oskustega end kanuumatkal kindlamalt ja turvalisemalt tunda. Loodan küll, et pole vaja päästmist tegelikkuses läbi teha, aga teadmine, et kõik oskavad ka üksteist aidata, see annab igale noorele kindlustunde ohu olukorras vees hakkama saada,“ ütles ta.

Tagasi üles