AUGUGA MAJA SAAGA Uus hind, muinsuskaitse ja vallale endiselt tabamatu omanik

Tallinna 25
Tallinna 25 Foto: Martin Vesberg / Saarte Hääl

Läinud aastal kirjutas Saarte Hääl korduvalt linnaväravas lagunevast Tallinna 25 ärihoonest, mille omanik on unarusse jätnud ning müüki paisanud ulmehinnaga. Millised on arengud?

Möödunud on aasta, kasvanud on uus rohi ja kole auk seinas "kaunistab" Kuressaare linnaväravat edasi. "Nii linna autoga sisse sõites kui bussilt tulles on esimene pilt selline hooletuses krunt – milline imeline esmamulje kaunist ajaloolisest Kuressaare linnast," ütles olukorda kommenteerinud põline kuressaarlane.

Mullu kirjutas Saarte Hääl, et väga nukras seisus hoone aadressil Tallinna 25 kuulub eakale Saksamaal elavale aadlidaamile, kellega vallavalitsuse ametnikud kuidagi ühendust ei saa. Järelevalveteenistus lubas toona veel kord üritada omanikku hoone varisemisest ja heakorras esinevatest puudustest (lihtsamalt öeldes – umbrohi lokkab) teavitada. Omanikuga siiski ühendust saamata puhastas Saaremaa Haldus valla kuludega ehk maksumaksja raha eest kinnistu tänavapoolse osa umbrohust. Lisaks paigaldati piirdeaed, mis takistab krundile pääsu.

Tagasi üles