Saaremaa valla uue õpetaja ja praktikandi stipendiumi teine taotlusvoor on avatud

Copy
Foto: Arvo Meeks

Sihtasutus Targem Tulevik koostöös Saaremaa vallavalitsusega ootab 15. juulini taotlusi uue õpetaja ja praktikandi stipendiumite väljaandmiseks. Taotlusvooru maht on kokku 25 000 eurot, stipendiumi suurus uuele õpetajale on kuni 2500 eurot ja praktikandile kuni 500 eurot.

Sihtasutuse Targem Tulevik asutatud uue õpetaja stipendiumi saavad taotleda Saaremaa vallas tegutsevate õppeasutuste (lasteaed, põhikool, gümnaasium, huvikool, kutseõppeasutus või kõrgkool) õpetajad, õppejõud ja tugispetsialistid, kes on asunud sellesse asutusse esimest korda tööle kas 2023/2024. õppeaastal või alustavad 2024/2025. õppeaastal.

Stipendiumi saab kasutada tööalaseks enesetäiendamiseks, õpetaja kutse omandamisega seotud kulude katmiseks ja stardikapitaliks Saaremaale elama asumisel, näiteks eluruumi üürimiseks.

Praktikandi stipendium on mõeldud enesetäiendamiseks ja selle taotleja peab olema praktikal mõnes Saaremaa valla õppeasutuses.

2023. aastal määrati uue õpetaja stipendium neljale õpetajale kogusummas 9306,48 eurot. Esimeses taotlusvoorus sai stipendiumi taotleda vaid tööalaseks enesetäiendamiseks – eelkõige teadmiste või oskuste omandamiseks ja arendamiseks ning loomingulise või teadusliku tegevuse soodustamiseks, seda näiteks õppereisidel, täienduskoolitustel, seminaridel, konverentsidel või kursustel osalemise kaudu.

Tänavu muutis Sihtasutus Targem Tulevik Saaremaa valla uue õpetaja ja praktikandi stipendiumi statuuti ning laiendas sellega stipendiumi kasutamise võimalusi. Nüüd on võimalik katta ka õpetaja kutse omandamisega ja Saaremaale elama asumisega seotud kulusid.

Lisaks stipendiaatidele makstavatele summadele (uuele õpetajale kuni 2500 eurot ja praktikandile kuni 500 eurot) tasub Sihtasutus Targem Tulevik stipendiumiga kaasnevad maksud.

Täpsema info uue õpetaja ja praktikandi stipendiumi taotlemise kohta ja stipendiumi statuudi leiab lehelt haridusstipendiumid avaneb uues vahekaardis. Digiallkirjastatud taotlusi oodatakse hiljemalt 15. juuliks e-posti aadressile stipendium@saaremaavald.ee.

Tagasi üles