Saaremaal käib massiline pakendikonteinerite prügistamine

Foto: Saaremaa vald

TVO on Saaremaa vallavalitsuse teatel tegemas tõsist kontrolli avalikuks kasutamiseks mõeldud pakendipunktidesse toodud jäätmete üle ning tuvastatud suurel hulgal pakendipunkte, mille toodud prügi, mis pole kindlasti pakend. 

Paraku saab juurde lisatud fotosid vaadates üldjuhul järeldada, et pakendipunktide risustajad ei ole turistid, vaid meie enda kohalikud elanikud, vahendas vald sotsiaalmeedias.

"Turist ilmselt reisile vanu riideräbalaid, silokilet, peenravaipa, kipsplaati, olmeelektroonikat, kassiliiva või suurt prügikotitäit segaolmejäätmeid Saaremaale kaasa ei kanna," nendib vald.

Seoses massilise pakendikonteinerite sisu prügistamisega on vefirma jätnud mitmetes avalike pakendipunktides asuvad konteinerid tühjendamata.

1. juunil ei tühjendatud konteinereid seetõttu 14 pakendipunktis ja 6. juunil 13 pakendipunktis.

"Seega on risustajad vastutavad konteinerite ületäitumise eest," märgib vald.

"Iga prügistamise likvideerimine valla vahendeid kasutades vähendab vahendeid, mida muul juhul kasutame jäätmekampaaniate ning elanikele suunatud jäätmekäitlusega seotud teenuste parandamiseks. Seega maksab prügistamise eest tegelikkuses ka see elanik, kes oma jäätmed vastutustundlikult käitleb."

Tagasi üles