PAHATEGUDE ARV LANGEB Noortega tegelemine hakkab näitama esimesi vilju (1)

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
MÄRKA, AGA ÄRA SISENE. Möödunud aastal kaardistas Saarte Hääl alaealiste kogunemiskohad. Allikaks PPA ja noored ise.
MÄRKA, AGA ÄRA SISENE. Möödunud aastal kaardistas Saarte Hääl alaealiste kogunemiskohad. Allikaks PPA ja noored ise. Foto: ALLIKAS: PPA / SAARTE HÄÄL; graafika: LIINA ÕUN

Aasta tagasi andsid Saaremaa alaealised põhjust kirjutada neist mitte just eriti positiivseid lugusid. Probleem noortekampade ja alaealiste toimepandud väärtegude hulgaga oli kasvanud pehmelt öeldes üle pea. Milline on olukord tänavu?

"Nagu numbridki näitavad (vt graafikat), on politseil sel aastal noortega probleeme olnud vähem," ütleb Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Kent Puiestee. Tema sõnul on osa n-ö murelapsi suureks sirgunud, osa kinnistes õppeasutustes. "Võib öelda, et lapsed on ka üldiselt olnud mõistlikumad ja rahumeelsemad," lisab Puiestee.

Positiivse tulemuse taga on Puiestee sõnul suuresti kohaliku politsei töö, kes on terve aasta koostöös lastekaitse ja vallavalitsusega probleemsete noortega järjepidevalt tegelenud. "Püütud on jõuda noorte murede tuumani ning otsitud neile tegevusi, kuhu oma energiat mõistlikult ja probleemidevabalt suunata," räägib Puiestee.

Tagasi üles