Purjetajad osalesid Lätis rahvusvahelisel Kuivižu Kauss 2024 Regatil

Copy
Foto: Triinu Putnik

13.-16. juunini osalesid Saaremaa Sailing Academy/Kuressaare Spordikooli noored Lätis rahvusvahelisel Kuivižu Kauss 2024 nimelisel regatil, mis on osa prestiižsest International Baltic Sea Trophy seeriavõistlusest. Selle sarja võistlused hõlmavad lisaks Kuivižu Kaussile ka Helsinki DownTown Regattat ja Spinnakeri regatti.

Regati nelja päeva jooksul valitsesid peamiselt vaiksed ja keerutavad tuuled, mis esitasid purjetajatele tõelise väljakutse. Selleks, et keerulistes oludes edukalt finišeerida, vajasid osalejad palju kannatlikkust, osavust ning natuke ka õnne.

Kõik SSA optimistipurjetajad tegid suurepärase esituse, pääsedes kvalifikatsiooni tulemusel kuldgruppi. 105 võistleja seas saavutas Robert Matt muljetavaldava 3. koha, Tobias Kalle 10. koha, Kiur Arro 22. koha, Jaco Putnik 25. koha, Jacob Putnik 27. koha ja Kimmo Kalle 33. koha. Regati võitis Olha Lubianska Ukrainast, kes näitas üles erakordset meisterlikkust ja kindlakäelisust.

ILCA 4 klassi purjetajad olid samuti regatil esindatud. Jakob Kalle, kelle jaoks oli see esimene võistlus selles klassis, saavutas poiste arvestuses kolmanda koha, näidates üles suurt potentsiaali ja kindlat tulevikulootust. Selles klassis võitis Alexander Eberle, kes tõestas oma üleolekut ja oskusi.

SSA noorte suurepärased tulemused Kuivižu Kauss 2024 regatil tõestavad nende tugevat ettevalmistust ja pühendumust purjetamisele. Need saavutused annavad lootust ja inspiratsiooni kõikidele noortele purjetajatele ning nende toetajatele.

Loodame näha meie noori sportlasi edaspidigi rahvusvahelistel vetel kõrgeid kohti saavutamas ja Eestit uhkusega esindamas. Õnnitlused kõigile võistlejatele ja nende treeneritele!

Tagasi üles