KES VAJAB ABIKÄSI? Tallinna malevanoored otsivad juuliks tööd

Malevlased tantsisid hoogsalt kaerajaani.
Malevlased tantsisid hoogsalt kaerajaani. Foto: Oliver Kaur

SA Õpilasmalev kutsub üles suveks abikäsi vajavaid tööandjaid nii Saaremaalt kui mandrilt endast teada andma, et juulikuus kümnele malevlasele rakendust leida.

"Õnnetul kombel jäi üks kümneliikmeline malevarühm tööandjata ning otsib endale uut kohta, kuhu abiks minna," teatas Maria Joost SA Õpilasmalevast. Joost selgitas, et varasem tööandja, marjakasvataja, pidi pakkumisest loobuma, kuna saagile sai saatuslikuks külm talv ja korjata suurt midagi ei ole.

Kümneliikmelise rühma, vanuses 15–18, tööperiood on 8.–26. juuli. Malevlastele sobivad kõik kergemad tööd. "Noored on nutikad ja õpivad kiiresti," märkis Joost. Varemalt on Tallinna malevarühmad töötanud nii loomafarmides, suurtaludes kui ka tööstuses ja teenindussektoris. SA Õpilasmalev poolt tulevad kaasa kaks koolitatud ja kogenud rühmajuhti, kes on tööandjale paremaks käeks – juhendavad noori ja kontrollivad, et töö saaks tehtud.

Töötamiskoht ei ole oluline, noorte transpordi, majutuse ja toitlustuse korraldab ja tasub SA Õpilasmalev. "Tööandjalt küsime tööd, töötasu ja selgeid tööjuhiseid," ütles Maria Joost. Malevlaste töötasu, mis tööandjal tuleb garanteerida, on 4,86 €/h bruto, kuhu lisanduvad riiklikud maksud.

Tööandjaid otsib ka Saaremaa Öpilasmalev

Ka Saaremaa Öpilasmaleva teisel vahetusel, mis kestab 12.–23. augustini, on tööandjaid puudu. Maleva projektijuhi Pille-Riin Laaneväli sõnul annavad malevlastele kahe vahetuse peale tööd hetkeseisuga Coop, Saaremaa Viljad, GoSpa, Ouman, Sigma Polymer Group, Saaremaa Haldus ja toidupank. "Tegelen praegu aktiivselt teiseks vahetuseks tööandjate otsimisega," ütles Laaneväli.

Tagasi üles