Pühapäeval tähistame Võidupüha, sündmused Kuressaares, Salmel ja Muhus

Copy
Võidupüha tähistamine Kuressaare kesklinnas.
Võidupüha tähistamine Kuressaare kesklinnas. Foto: Irina Mägi/Saarte Hääl

Üritused algavad Kuressaare kesklinnas kell 9.50 tseremooniaga Vabadussõja monumendi juures. Peetakse kõnesid ja asetatakse pärjad ausamba jalamile.

Kell 11 järgneb Kuressaare Laurentiuse kirikus jumalateenistus, kus mälestatakse Vabadussõjas langenuid.

Salmel on rahvamaja juures kell 11–14 maakaitsepäev, kus tutvustavad oma tehnikat, varustust ja tegevust Kaitseliit, naiskodukaitse, noorkotkad ja kodutütred ning liitlaste esindajatena Ühendkuningriigi võitlejad, samuti politsei- ja piirivalveameti, päästeameti ja vabatahtliku merepääste (SAR) üksused.

"Naiskodukaitsjad tutvustavad "Ole valmis!" äppi. Täpsemalt räägivad nad evakuatsioonikoti sisust ehk sellest, et kui on vaja kodust mingil põhjusel lahkuda, siis mida sealt kaasa võtta.

Kaitseliitlased näitavad Kaitseliidus kasutatavat relvastust ja sõidutavad külastajaid KL-i veoauto kastis. Huvilised saavad proovida õhupüssist ja airsoft-relvadest laskmist," loetles ettevõtmise koordinaator Heiko Kull.

Kell 12 asetatakse pärjad Vabadussamba juurde Valjala kirikuaias.

Liselle Laurits ja Tanel Mänd
Liselle Laurits ja Tanel Mänd Foto: Kadri Paomees / Kaitseliidu Saaremaa malev

Kell 17 jagatakse Muhus Liiva keskplatsil soovijatele võidutuld, mille toovad Narvast saarele kaitseliitlane Tanel Mänd ja naiskodukaitsja Liselle Laurits. Rivistusel osalevad Kaitseliit, naiskodukaitse, Noored Kotkad ja kodutütred.

Kell 19 asetatakse pärjad Vabadussamba jalamile Kihelkonna kalmistul ning kell 20 Mustjala kalmistul ja Püha kiriku juures. Pühas järgneb tseremooniale, kus osalevad kohalikud noorkotkad kell 21 "Püha öö" kontsert kirikus.

Tagasi üles