Suvine gurmee Imemaitsev värske kartul on sooja salati ehteks

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
HEAD ISU: Kliffi peakokk Ott Raud valmistas 10 minutiga mõnusa sooja salati, mille ehteks on kahtlemata värske kartul.
HEAD ISU: Kliffi peakokk Ott Raud valmistas 10 minutiga mõnusa sooja salati, mille ehteks on kahtlemata värske kartul. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

​Ajal, mil oma põllulapilt – või turult – saab kohalikku värsket kartulit, kulub igas köögis ära mõni lihtne retsept, mille järgi kartulist maitsev roog kokku keerata.

Hea oleks, kui suvisel ajal, mil kokkamisele ülearu palju aega raisata ei raatsi, valmiks roog kiiresti. Pangal asuva restorani Kliff peakokal Ott Raual on just selline retsept omast käest võtta. Oleme Oti köögis kohal hommikusöögi ajal, mistap sobiks valmiv soe salat ka päeva alustamiseks.

Ideaalne on see aga lõunaks ja miks mitte ka õhtuks. Värskust on selles rohkem, kui ühest soojast salatist oodata oskaks, samas täidab see ka edukalt kõhtu ja teeb mõnusa sooja tunde.

Tagasi üles