KUS SAAB TUHLIST JA NOTTI? Saaremaa kohaliku toidu pakkujaid napib

Copy
Margus Pae
Margus Pae Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl

Turisminduses töötavate spetsialistidega suheldes sai Saarte Hääl teada, et liiga vähe on Saaremaale alles jäänud kohti, kus pakutakse kohalikku autentset toitu.

Mitmeid kordi nimetati Lääne-Saaremaal asuvat Lümanda Söögimaja, mille hinna ja kvaliteedi suhe pidavat olema paigas ja mida kiidavad nii kohalikud kui turistid. Käisime asja kohapeal uurimas. Meid võttis vastu Lümanda Söögimaja praegune juht, söögikoha asutajate järeltulija Margus Pae.

Pae ütles uhkusega, et on tore töötada pereettevõttes, millele tema vanemad panid aluse juba 1997. aastal. "Kunagi see pidi nagunii juhtuma! Toimivat ettevõtet ei saa unarusse jätta. Vanemad on mul jõudnud vanusesse, kus panustavad täpselt sellisel määral, mil jaksavad ja soovivad. Olen nüüd seda asja vedanud juba kolm aastat," täpsustas ta.

Tagasi üles