Kalle Kukk Inimestega peab rääkima!

Copy
Kalle Kukk.
Kalle Kukk. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

"Kes iganes – ettevõtja, riik, omavalitsus – midagi häiringut tekitavat rajada kavatseb, peab kohe alguses kaasama potentsiaalselt puudutatud kogukonnad. Seda muidugi mitte ainult tuima informatsiooni jagamise mõttes, vaid ka tegelikult ettepanekute ja murede mõistmiseks," kirjutab Kihelkonna osavallakogu liige Kalle Kukk (Reformierakond).

Et lähtekoht kohe selge oleks, siis mul pole tuuleparkide, biogaasijaamade, kaevanduste, ilmaradarite, sidemastide vastu midagi. Üldiselt pole enamik inimesi olemuslikult nende vastu. Paraku see enamik jaguneb kaheks lähtuvalt sellest, kas arendus tuleb nii-öelda tagahoovi või kuskile abstraktsesse kaugusse.

Milline selliste arenduste kasu siis on? Kui üldistada, siis mõned neist on olulised ettevõtluse jaoks, luues majanduslikku lisaväärtust läbi töökohtade, maksutulu ja innovatsiooni. See tähendab palka töötajale, kasumit ettevõtjale ning suuremat rahalist katet riigile ja omavalitsusele avalike teenuste pakkumiseks. Siinkohal võib näitena tuua meretuulepargi.

Tagasi üles