Saaremaad külastav turist eelistab külaliskorterit hotellile

Copy
Lustakad Taani pensionärid reisisid mööda Saaremaad oma autoga ja ööbisid külaliskorteris.
Lustakad Taani pensionärid reisisid mööda Saaremaad oma autoga ja ööbisid külaliskorteris. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui talvel ja sügisel on Saaremaa peamiseks külastajaks spaaturist, siis suvekuudel on olukord teine. Oleme palju lugenud majanduslangusest, mis mõjutab pea kõiki, aga kuidas on see muutnud inimeste reisimisharjumusi? Kas Saaremaad külastavad vaid pered ja pensionärid?

Tänavaküsitluse päeval paistis päike ja turiste oli keskmisest rohkem, aga kuna oli tööpäev, siis rahvamasse ei liikunud. Kuressaare linnuses tuli suisa oodata, et kellegagi jutule saaks.

Vestlesime Taanist pärit penisoniealise abielupaariga, kes seikleb saarel oma autoga ja on siin kakskümmend aastat varem olnud. Ööbiti külaliskorteris. Reisi plaan on saarele ring peale teha. Ootuspäraselt alustati külastamist Kuressaare linnusest ja liiguti edasi Angla tuulikute ning Üügu panga juurde. Lisaks oli plaanis külastada matkaradasid. Edasi liigutakse Saaremaalt Soomaale. Paar jagas hea meelega oma emotsioone. Varasemaga võrreldes olevat Kuressaare vanalinnas palju vähem poekesi.

Tagasi üles