SERGO ENDISELT KADUNUD Politsei palub kõigil Ruhnu ja Saaremaa vahelisel merealal tähelepanelik olla

Copy
Foto: Facebook

Läinud nädalalõpul Ruhnu lähistel kadunuks jäänud Läti kodaniku Sergo Tvauri otsingud jätkuvad PPA, vabatahtlikke ja Sergo pereliikmete abil. Politsei palub kõigil, kes Saaremaa lõunarannikul või Ruhnu ja Saaremaa vahelisel merealal midagi märkavad, anda sellest teada numbril 112. 

Räägib Kuressaare politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Anneli Tiik:

"Aktiivsed otsingud algasid laupäeval, 13. juulil kella 14.40 ajal, kui PPA mere- ja lennupääste koordinatsioonikeskus sai teate, et Lätist Roja piirkonnast jettidega Ruhnu teel olnud seltskonnast jäi tehniliste probleemide tõttu maha üks jett, seda pukseerima hakanud teine jett ning nende juhid.

Kaht merele maha jäänud meest hakkasid otsima nii Ruhnu vabatahtlik merepäästeüksus kui ka PPA kopter. Ruhnu vabatahtlik merepäästeüksus leidis juba veidi peale kella 16 üles jetid, kuid inimesi nende juures enam ei olnud.

Otsingud merealal jätkusid pimedani ja algasid pühapäeva varahommikul uuesti. Meeste otsimisega tegelesid neil päevil nii Ruhnu vabatahtlik merepääste üksus, PPA kopter, Euroopa mereturvalisuse agentuuri droon kui ka Eesti ja Läti mereväe laevad. Pühapäeva, 14. juuli päeval sai häirekeskus teate, et üks meestest jõudis ise ujudes pühapäeva hommikuks Ruhnu saarele. Mehe abiga täpsustati otsinguala ja jätkati aktiivsete otsingutega kuni esmaspäeva öösel kella kolmeni. Selleks ajaks oli mereala nii drooni, kopteri kui laevadega kontrollitud, kuid inimest ei leitud, mistõttu lõpetati aktiivsed otsingud merealal.

Esmaspäeval, 15. juulil jätkasid Ruhnu rannikualal otsingutega Ruhnu vabatahtlikud ning õhtul saabusid saarele Lätist ka kadunud mehe lähedased ja tuttavad, kes vaatasid läbi rannikuäärset ala. Esmaspäeva pealelõunal kontrollis PPA lennuk veelkord õhust piirkonda, kuid tulemusteta. Teisipäeval, 16. juulil käisid saarel meest otsimas politseinikud koos vabatahtlikega, kasutades selleks drooni abi. Õhtuks olid kadunud mehe lähedased eraviisiliselt organiseerinud kopteri, mis taas õhust piirkonda vaatles. Sellega jätkati ka täna ja otsinguala on suurendatud Saaremaa ranniku aladele. Kontrollimisele on võetud Ruhnust Saaremaa poole jäävad alad. Eile ja täna sõitsid vabatahtlikud Ruhnu ümbrust kajakkidega läbi. Lennu- ja merepääste koordinatsioonikeskuse abil oleme palunud jagada infot kadunud inimesest ka piirkonnast mööduvatele laevadele. Kahjuks pole laupäeval merel kadunuks jäänud 37aastast meest praeguseni õnnestunud leida.

Jätkame juhtunu kohta info kogumist ja kontrollime kõiki infokilde, mis võiks aidata meest leida. Suhtleme ka kadunud mehe lähedastega. Kindlasti palume kõigil inimestel, kes liiguvad Saaremaa lõunapoolsel rannikualal või Ruhnu ja Saaremaa vahelisel merealal, olla tähelepanelik ning juhul kui märkate midagi, mis võiks olla seotud kadunud mehega, palume anda sellest teada helistades piirkonnapolitseiniku numbril 5568 9621 või hädaabinumbril 112.

Täname kõiki vabatahtlikke ja asutusi, kes on panustanud kadunud mehe otsingutesse. Kuna otsingutes osalevad inimesed ka omal initsiatiivil, siis täpset vabatahtlike otsijate arvu me ei tea, kuid praeguseks on otsingutesse panustanud kindlasti ligi 50 vabatahtlikku. Suur tänu kuulub sündmusele esimesena reageerinud Ruhnu vabatahtlikule merepäästeüksusele ja teistele Ruhnu inimestele, kes on neil otsingutel seni suurima koormuse saanud.“

Sotsiaalmeedias jagatud fotod ja postitus Sergo leidmiseks:

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Tagasi üles