Unikaalses Küllusesarves saab mõelda metsa poole mõtteid

Copy
Küllusesarve avamine 4. augustil Piilas
Küllusesarve avamine 4. augustil Piilas Foto: Erakogu

Pühapäeval avati Piila külas Küllusesarv, mis on tulevase looduskunsti keskuse esimene installatsioon.

"Cornuscopia ehk Küllusesarv on austusavaldus meie metsadele," ütles töö autor, Saaremaa juurtega biodisainer ja kunstnik Riina Õun.

Õuna töö eesmärk on juhtida tähelepanu Eesti metsade kahanemisele. "Ometi oleme me ju iidne metsarahvas!" rääkis Õun, kelle installatsioon on loodud ainult kohapealt leitud materjalidest ega risusta keskkonda.

Autori sõnul on tegu kogemusliku kunstiga, kuhu saab sisse minna ja "metsa poole mõtteid" mõelda. Saunaviha aroom sarve sees viitab Eesti saunakultuurile.

"See liikidevaheline visuaalne kunstiteos on silmailuks inimestele ja potentsiaalseks varjupaigaks teistele liikidele, meenutades metsa liigirohkust ja kõiki, kes selles keskkonnas eksisteerivad," selgitas Õun. Veel on see tema sõnul koostöö loodusjõududega, mis pärast installatsiooni avamist võtavad üle selle edasise kujundamise.

Installatsiooni loomisesse kaasati üle 73 inimese üle kogu Eesti, nii kohalikust kogukonnast kui ka riigi kaugematest nurkadest. Ümber sarve otsa põimitud taimedest valmistatud nöörid valmisid Narva ja Orissaare töötubades, sidudes sümboolselt kokku kogu Eesti ühest otsast teise. Ka teose avamisele saabus palju rahvast eri paigust.

Keset Saaremaad asuvasse Piila külla rajatav looduskunsti keskus toob esile meie metsade ilu ja olulisust. Kunstitöö jääb avatuks järgmise aasta jaanipäevani. Selle geograafilised koordinaadid on 58.412810, 22.546700.

Tagasi üles