PÕNEV PROGRAMM TULEMAS Kultuurimälestise Kuressaare bussijaam 40-aastane teekond

Copy
Kuressaare bussijaam
Kuressaare bussijaam Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare bussijaam tähistab reedel, 30. augustil oma 40. sünnipäeva.

Bussijaam avati 1984. aastal ning selle projekteeris arhitekt Maie Penjam koos sisearhitektide Tiiu Pai ja Tiia Saviga. Hoone ehitamise eestvedaja ja hilisem bussijaama direktor Asta Leppik on jätnud tugeva jälje bussijaama ajaloosse.

Täna juhib tegevust Aare Lehtsi. 2016. aastal tunnistati Kuressaare bussijaam kultuurimälestiseks, mis kinnitab selle erilise tähenduse kohalikus ajaloos ja arhitektuuris.

Kuressaare bussijaam on olnud linna oluline transpordisõlm juba 40 aastat, pakkudes mitmekesiseid teenuseid ning ühendusi Saaremaa ja mandri vahel. Aastaid on Kuressaare bussijaam olnud kogukonna keskpunkt. Paljud kohalikud elanikud mäletavad bussijaama kui kohta, kus on toimunud palju olulisi kohtumisi.

Sünnipäevapidustuste programm pakub mitmekesist ja põnevat tegevust kõigile:

Kell 11.00 saabuvad bussijaama nostalgilised retrobussid Ikarus 55-14 Lux ja Ikarus 255, mis viivad külastajad ajaloos tagasi ja pakuvad ainulaadset kogemust.

Kell 11.30-12.30 on võimalus retrobusse uudistada Kuressaare keskväljakul, mis annab suurepärase võimaluse kogeda nostalgiahetki ja nautida ajaloolisi sõidukeid.

Kell 13.00-15.30 toimuvad sõidud retrobussidega bussijaama platvormidelt 6 ja 7.

Marsruut viib busside reisijad läbi Pihtla tee, Marientali ringi, Auriga ringi ja Tallinna tänava, pakkudes ainulaadset elamust.

Kell 13.00-16.00 loovad meeleolu elava muusikaga noortebändid.

Toiduelamusi pakuvad burksikäru Von Tröll ja Premia jäätisekäru.

Kuressaare bussijaam kutsub kõiki, kellel on säilinud vanu fotosid bussijaamast, neid jagama. Pilte saab postitada Facebooki ürituse lehele või saata e-posti aadressil lindia.lallo@saaremaavald.ee kuni 27. augustini.

Kõik on oodatud osalema Kuressaare bussijaama sünnipäevapidustustel!

Tagasi üles