Heateol võivad olla surmavad tagajärjed ehk Ärge toitke võõraid loomi!

Copy
ÕUNA AINULT NATUKENE. Uustla Talu perenaine Margit Lepp sel aastal oma loomadele õunte sokutamist täheldanud pole, pererahvas ise annab lehmadele õuna vähehaaval, et mitte korrata mõni aeg tagasi juhtunud kurba sündmust, kus üks Uustla lehm kurku tõmmatud õuna pärast hukka sai.
ÕUNA AINULT NATUKENE. Uustla Talu perenaine Margit Lepp sel aastal oma loomadele õunte sokutamist täheldanud pole, pererahvas ise annab lehmadele õuna vähehaaval, et mitte korrata mõni aeg tagasi juhtunud kurba sündmust, kus üks Uustla lehm kurku tõmmatud õuna pärast hukka sai. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tänavune hea õuna-aasta muudab inimesed lahkeks oma saaki ka loomadega jagama. Õunakoormaid sokutatakse nii sõidutee äärde kui ka võõrastele kariloomadele, põhjustades sellega loomale piinarikka lõpu.

Nagu mitmele poole mujale, on ka loomapidaja Anne Kiideri kahele karjamaale noorloomadele õunu viidud, mis ajendas teda teemat sotsiaalmeedias tõstatama.

"Te ei tea, kas omanik ise juba söödab oma loomadele õunu. Kui loomad ei ole harjunud võõra söödaga, ei ole neil vatsas niisugust mikrofloorat, mis suudaks suure koguse puuviljadega toime tulla," selgitas Kiider Facebookis tehtud postituses, paludes inimestel võõraid loomi mitte toita.

Tagasi üles