Tuleval kevadel korraldatakse Kuressaares oskuste festival ja Tuleviku Kompass

Noor meister.
Noor meister. Foto: Merily Malkus (ERR)

14.-16. mail 2025 korraldatakse Kuressaares Oskuste Festival Noor Meister, mille raames viiakse ka läbi Saaremaa noorte Infomess Tuleviku Kompass.

„Ma näen meie üldhariduskoolide jaoks suurepärast võimalust viia läbi karjääriõpet ja lõimida seda teiste õppeainetega,“ rääkis Tuleviku Kompassi korraldusrühma juht ja Saaremaa Noorsootöö Keskuse juhataja Tiina Luks.

Oskuste Festivali korraldab Haridus- ja Noorteamet (HARNO) koostöös Kuressaare Ametikooliga.

Kavas on läbi viia kümme üle-eestilist kutsemeistrivõistlust. Festivalikülalised saavad osaleda töötubades, jälgida festivaliprogrammi, tutvuda Eesti kutsekoolidega ning edasiõppimis- ja huvitegevuste võimalustega jpm.

Kaheksa kutsemeistrivõistlust on kavas korraldada Kuressaare Spordikeskuses: plaatija, ehituspuusepp, juuksur, ehitusviimistleja, graafiline disainer, tarkvaraarendaja, restoraniteenindaja, ettevõtlusoskused.

Kokad ja sõiduautotehnikud võistlevad Kuressaare Ametikooli ruumides.

Kokku oodatakse võistlustele osalema umbes 150 noort ja nende juhendajat.

„Kõige enam soovitame koolidel planeerida ürituse külastamiseks 15. maid,“ sõnas HARNO kutsemeistrivõistluste arendusjuht Tiiu Parm. „Siis on võistlused ja muu festivaliprogramm täies hoos“.

Lisaks saavad kõik soovijad võistlusi jälgida 16. mai hommikupoolikul. Lõputseremoonia koos võitjate välja kuulutamisega on kavas 16. mai pealelõunal.

Oskuste festivali raames on kavas korraldada ka inseneeriaoskuste minivõistlus põhikooliõpilastele. Täpsem info jõuab koolideni detsembris.

Oskuste festivali korraldamist kaasrahastab Euroopa Liit.

Tagasi üles